Print this page

Πλήθος κόσμου στο συμπόσιο της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Κρήτης στο 3ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το συμπόσιο της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης με θέμα «Αστυνομία & Κοινωνία» στη κατάμεστη κεντρική συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου Ατλαντίς στο Ηράκλειο στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (Ι.Α.Κ.Ε.) στις 5, 6 και 7 Μαΐου.

Την εσπερίδα μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Σεβασμιώτατος κ.κ. Ειρηναίος, ο Βουλευτής με Το Ποτάμι κ. Δανέλλης Σπυρίδων, ο Αντιπεριφερειάρχης Τομέα Υγείας κ. Κλώντζας Εμμανουήλ, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου  Περιφέρειας Κρήτης κ. Πιτσούλης Γεώργιος, ο Δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων κ. Κοκοσάλης Εμμανουήλ, ο Δήμαρχος Γόρτυνας κ. Σχοιναράκης Νικόλαος, ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Μπαριτάκης Παύλος, ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Μαστοράκης Ιωάννης, εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου ο Αντιδήμαρχος κ. Παττακός Μαρίνος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Υποστράτηγος κ. Λαγουδάκης Κωνσταντίνος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου Ταξίαρχος κ. Κανακουσάκης Ιωσήφ, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου Α/Υ΄ κ. Παπαδάκης Εμμανουήλ, ο Γενικός Περιφερειακός Διοικητής Λιμενικού Σώματος Πλοίαρχος κ. Αλεξανδράκης Γεώργιος , ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηρακλείου Αντιπλοίαρχος κ. Δουβής Ευθύμιος, ο νομικός εκπρόσωπος της Ένωσής μας κ. Κοκοσάλης Γεώργιος,  ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Βοργιάς Στυλιανός, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου κ. Πικράκης Γεώργιος, η πρόεδρος Πολιτικών Υπαλλήλων ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης κ. Στίνη Ελευθερία, ο πρόεδρος της I.P.A. Ηρακλείου κ. Ζαχαριουδάκης Εμμανουήλ, ο πρόεδρος της I.P.A. Χανίων κ. Περράκης Ιωάννης, ο πρόεδρος της Ι.Ρ.Α. Λασιθίου κ. Φραγκάκης Κωνσταντίνος, εκ μέρους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου ο Αντιπρόεδρος κ. Βαμβασάκης Μιχαήλ, ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτης κ. Παπαλεωνίδας Νικόλαος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης κ. Σφακιανάκης Γεώργιος καθώς και πολλοί Διευθυντές – Διοικητές υπηρεσιών του δημοσίου και εκπρόσωποι λοιπών φορέων του νησιού μας.

5a koino

Τον συντονισμό του συμποσίου είχε ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσής μας κ. Ζερβάκης Πέτρος. Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Πρόεδρος μας κ. Καρακούδης Στυλιανός, σημειώνοντας τη σπουδαιότητα της συμμετοχής του σωματείου μας στο συνέδριο αυτό προκειμένου να αναδείξουμε το κοινωνικό πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας και να εκθέσουμε παράλληλα κοινωνικά φαινόμενα που χρήζουν για την αντιμετώπισή τους, στο στάδιο της πρόληψης, άμεσης συνεργασίας με λοιπούς φορείς  της  δημόσιας  διοίκησης (εκπαίδευση, αυτοδιοίκηση κ.λ.π.). Κατά τον σύντομο χαιρετισμό που απεύθυνε ο πρόεδρος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η Ένωση Αξιωματικών Κρήτης με ορόσημο την συμβολή της στην εξωστρέφεια της ΕΛ.ΑΣ. και στη δυνατότητα της να αφουγκράζεται τα προβλήματα του σύγχρονου αστυνομικού και της πολιτείας, συμμετέχει για πρώτη φορά σε ένα τέτοιο συνέδριο, επιδιώκοντας να αναδείξει ανθρωπιστικά ιδεώδη και κοινωνικές αξίες που διέπουν το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας και δημιουργούν τα θεμέλια για την προστασία του πολίτη και τη διαμόρφωση μιας ευνομούμενης πολιτείας με προμετωπίδα το τρίπτυχο «Αστυνομία – Κοινωνία – Παιδεία». Τέλος υπογράμμισε ότι ο ρόλος μίας σύγχρονης αστυνομίας θα πρέπει να είναι πρωτίστως προληπτικός.

2 karakoudis

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Σεβασμιώτατος κ.κ. Ειρηναίος και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Υποστράτηγος κ. Λαγουδάκης Κωνσταντίνος.

Αμέσως μετά τους  χαιρετισμούς, η Ένωσή μας βράβευσε τον έγκριτο ποινικολόγο του Δ.Σ. Ηρακλείου και νομικό μας εκπρόσωπο κ. Κοκοσάλη Γεώργιο, ο οποίος συμμετείχε στο προεδρείο ως κριτικός σχολιαστής των επί μέρους διαλέξεων που έλαβαν χώρα, καθώς και το Ι.Α.Κ.Ε. για την επιτυχή διοργάνωση του 3ου κατά σειρά Πανελλήνιου Συνεδρίου.

13 vraveuseis

Στη συνέχεια η Ένωσή μας παρέδωσε στην Πρόεδρο του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών «Ηλιαχτίδα» κ. Ευστρατίου – Δουμάνη Μαρία  επιταγή ύψους 6.500 € για την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου, χρηματικό ποσό προερχόμενο από τα έσοδα της ετήσια χοροεσπερίδας που πραγματοποιήσαμε την 1η Απριλίου στο Ηράκλειο.

12 iliaxtida

Ακολούθως αναπτύχθηκαν οι κάτωθι εισηγήσεις :

1. «Εκπαίδευση και οδική ασφάλεια. Ένταξη προγραμμάτων κυκλοφοριακής αγωγής στη σχολική κοινότητα», με εισηγητή τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. Χρυσάκη Νικόλαο

9 xrysakis

2. «Η έννομη τάξη στην Ελλάδα σε περίοδο κρίσης και ο κοινωνικός ρόλος της Αστυνομίας», με εισηγήτρια την Αστυνόμο Α΄ κ. Παπαθανασίου Ελένη.

10 papathanasiou

3. «Η μάστιγα των ναρκωτικών. Τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου από την Αστυνομία» με εισηγητή τον Αστυνόμο Α΄ κ. Καρανδινό Εμμανουήλ.

11 karandinos

Κλείνοντας το συμπόσιο, η Ένωσή μας βράβευσε τους τρεις εισηγητές για την εκπροσώπηση του σωματείου μας στο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο και τέλος ευχαρίστησε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, αποδεικνύοντας περίτρανα με την αθρόα προσέλευση και το έκδηλο ενδιαφέρον τους ότι στις μέρες μας ο πολίτης στηρίζει την Ελληνική Αστυνομία και το κοινωνικό έργο που επιτελεί.

Φωτογραφίες από το συμπόσιο :

5c koino

7 koino

3 lagoudakis

20 arxiepiskos

14 vraveuseis

15 vraveuseis

16 vraveuseis

21 proedreio

19 genikes

Read 7051 times