Tuesday 29 September 2020

krhth gold

POAXIA logo

"Τα κάλαντα" από την Ένωση Αξιωματικών Κρήτης - Επιστολή και συνέντευξη στο TV Creta για την Αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ

Η Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας έχοντας έκδηλη την ανησυχία για το μέλλον της ασφάλειας των πολιτών του Νησιού, ενόψει της επικείμενης Αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών της ΓΕ.Π.Α.Δ. Κρήτης, απέστειλε προς την πολιτική και φυσική ηγεσία του σώματος αλλά και σε όλους τους αρμόδιους φορείς την κάτωθι επιστολή «κρούοντας τον κώδωνα προτού επέλθει το μοιραίο».

Παραθέτουμε επίσης σχετική συνέντευξη του προέδρου της Ένωσης μας κ. Στέλιου Καρακούδη και του Γεν. Γραμματέα κ. Πέτρου Ζερβάκη που έδωσαν την 24 Δεκεμβρίου 2015 στο TVCreta και στην εκπομπή « Creta Plus + » για το φλέγον αυτό ζήτημα.  

Ακολουθεί η επιστολή :

Αρ. Πρωτ. 80/20/2015

Ν. Αλικαρνασσός 30-12-2015

Π  Ρ  Ο  Σ : “Ως ορίζεται στον Πίνακα Αποδεκτών”

κ. Υπουργέ

Λίγες ώρες προ της ελεύσεως του νέου έτους και πριν ανταλλάξουμε ως είθισται ετούτη εδώ τη χρονική στιγμή τις καθιερωμένες ευχές μας, για ένα νέο έτος αναίμακτο, αισιόδοξο, ελπιδοφόρο, με ειρήνη, αγάπη και υγεία για όλο το κόσμο, ένα νέο έτος που όπως διαφαίνεται θα αποτελέσει ορόσημο μιας νέας αρχής για την Ελληνική Αστυνομία ενόψει της επικείμενης Αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών, η Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας εκφράζοντας τις ανησυχίες του μεγαλύτερου αριθμού των Αξιωματικών του Νησιού για το μείζον αυτό ζήτημα, που δύναται να αλλάξει το ρου των δεδομένων της τοπικής ΕΛ.ΑΣ.,  αισθάνεται την υποχρέωση να σας στείλει τη παρούσα επιστολή, επισημαίνοντας για ακόμα μία φορά ό,τι η πρόταση για την Αναδιοργάνωση που παρουσιάσθηκε προσφάτως από πολιτική και φυσική ηγεσία δεν πρόκειται να αλλάξει την υφιστάμενη κατάσταση, λόγω κυρίως των πολυπληθών και μη επαρκώς στελεχωμένων προτεινόμενων αστυνομικών υπηρεσιών αλλά και ένεκα των πολλαπλών δομών λειτουργίας σε ένα ίδιο κατ΄ ουσία  οργανόγραμμα για την ΓΕ.Π.Α.Δ. Κρήτης.

Με το παρόν έγγραφο θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε την αγωνία των Αξιωματικών του Νησιού, για μία αλλαγή που θα στιγματίσει τη τοπική ΕΛ.ΑΣ., τις επόμενες γενεές αστυνομικών, αλλά και το υψίστης σημασίας αγαθό των συμπολιτών μας, της ασφάλειας και της προστασίας τους, ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα αποφέρει η νέα αυτή μεταρρύθμιση για το σώμα.

Απευθυνόμενοι παράλληλα προς όλους τους τοπικούς φορείς αλλά και τη τοπική φυσική ηγεσία, στο πλαίσιο της ανοικοδόμησης μίας νέας και πιο αποτελεσματικής Ελληνικής Αστυνομίας, επιζητούμε νέα συνάντηση - εποικοδομητικό διάλογο με όλους τους αρμόδιους φορείς, μέσα από τον οποίο δύναται να προκύψει μία νέα σύγχρονη και πιο αποδοτική ΕΛ.ΑΣ. Για να γίνει αυτό εφικτό θα πρέπει κάθε νέα υπηρεσία που θα προτείνεται να λειτουργήσει, να είναι πλήρως στελεχωμένη με τον προβλεπόμενο αριθμό αστυνομικών, για να μπορεί να ανταποκριθεί επάξια στις καθημερινά ανακύπτουσες ανάγκες της περιοχής της, να αυξηθεί η εμφανή αστυνόμευση σε κάθε τομέα της αρμοδιότητάς της, έχοντας κατά νου ως απώτερο σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Υπογραμμίζεται στο σημείο αυτό, ότι υπάρχουν αρκετά περιθώρια για έναν ορθολογικό σχεδιασμό και εφαρμογή ενός τέτοιου μοντέλου αστυνόμευσης, έστω και με το υφιστάμενο ελλιπές αστυνομικό προσωπικό που υπηρετεί στο νησί, υπενθυμίζοντας ως απόδειξη, την κοινώς αποδεκτή από τον μεγαλύτερο αριθμό των Αξιωματικών του Νησιού μελέτη που έχει εκπονήσει η Ένωσή μας για την Αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΓΕ.Π.Α.Δ. Κρήτης.

Κλείνοντας ευελπιστούμε, ότι έστω και την ύστατη ετούτη χρονική στιγμή η λογική να πρυτανεύσει, οι αρμόδιοι φορείς να εξετάσουν πιο θερμά το φλέγον τούτο ζήτημα και το νέο έτος να σημάνει την απαρχή μια νέας Ελληνικής Αστυνομίας για το νησί, διαδικασία από την οποία ωφελημένος θα βγει μονάχα ο πολίτης.              

« Η προθυμία για μια νέα αρχή εκ των έσω είναι δεδομένη.

Η βούληση όμως της πολιτείας υπάρχει ; »

Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά 

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

Π  Ρ  Ο  Σ :

1. Τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη  κ.ΤΟΣΚΑ Νικόλαο

2. Τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ Δημήτριο

Κ Ο Ι Ν Ο Π Ο Ι Ε Ι Τ Α Ι :

1. Αρχηγό  ΕΛ.ΑΣ. Αντιστρ. κ.ΤΣΑΚΝΑΚΗ Δημήτριο

2. Επιτελάρχη Α.Ε.Α. Αντιστρ. κ.ΚΑΤΡΙΑΔΑΚΗ Εμμ.   

3. Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστρ. ΜΙΧΑΙΡΙΝΑ Κων/νο

4. Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Υποστρ. κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ

5. Όλους τους Βουλευτές της Νήσου

6. Όλους τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νήσου

7. Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.)

8. Όλες τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων της Νήσου  

Ακολουθεί η συνέντευξη :

Read 2966 times

Πατήστε εδώ για να δείτε την προσφορά της ΚΕΝ...

ken1.jpg ken2.jpg

Πατήστε εδώ για να δείτε την προσφορά της ΚΕΝ...

ken2.jpg ken1.jpg
 
 

Επισκέπτες ...

302292
ΣήμεραΣήμερα82
ΕχθέςΕχθές356
ΕβδομάδαΕβδομάδα438
ΜήναςΜήνας9991
ΣύνολοΣύνολο302292

Τοπικές εφημερίδες


Πρωτοσέλιδα


Το περιοδικό μας

Poaxia pdf 50o

Ο καιρός ...