Wednesday 23 September 2020

krhth gold

POAXIA logo

Στον Επιτελάρχη ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο Καραμαλάκη Μιχαήλ και στον Προϊστάμενο Προσωπικού Υποστράτηγο Δασκαλάκη Ανδρέα οι Αξιωματικοί της Κρήτης

Εθιμοτυπικές συναντήσεις πραγματοποίησε η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Περιφέρειας Κρήτης στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με τον Επιτελάρχη της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο Καραμαλάκη Μιχαήλ και τον Προϊστάμενο του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού Υποστράτηγο Δασκαλάκη Ανδρέα.

Στο πλαίσιο των επισκέψεων οι εκπρόσωποι της Ένωσης μας συνεχάρησαν τους Στρατηγούς για την αγαστή συνεργασία που είχαν με το σύνολο των Αξιωματικών της Κρήτης κατά την θητεία τους από την θέση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης, γεγονός που συντέλεσε στα μέγιστα τόσο στην αποδοτικότητα του προσωπικού όσο και στην αποτελεσματικότητα της λειτουργίας των αστυνομικών υπηρεσιών, δεδομένου των πολυάριθμων επιτυχιών που επέδειξε η ΓΕ.Π.Α.Δ. Κρήτης τα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα αφενός στην καταπολέμηση της μικροεγκλημάτικοτητας και αφετέρου στη πάταξη της βαρύνουσας εγκληματικότητας στο νησί.

synanthsh karamalakh
Με τον Επιτελάρχη ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο Καραμαλάκη Μιχαήλ 
 

Κύριο θέμα συζήτησης δεν θα μπορούσε να ήταν άλλο από εκείνο της επικείμενης Αναδιάρθρωσης – Αναδιοργάνωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών σε επίπεδο Κρήτης, επισημαίνοντας από την πλευρά μας τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά στοιχεία που έχουν παρατηρηθεί από την δημοσίευση του σχετικού Π.Δ. 7/2017.

Στη παρούσα φάση τονίσθηκε η αναγκαιότητα στελέχωσης του Τμήματος Μεταγωγών και Δικαστηρίων Χανίων με προσωπικό από άλλη περιοχή μετάθεσης, ως νεοϊδρυθείσας υπηρεσίας, καθότι η υπάρχουσα δύναμη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων δεν επαρκεί για την πλήρωση θέσεων μίας νέας υπηρεσίας στον Νομό.

Από την πλευρά μας επιπρόσθετα προτάθηκε για όλες τις επιχειρησιακές ομάδες που πρόκειται να λειτουργήσουν στο νησί, να κατατεθούν αιτήσεις από όλο το αστυνομικό προσωπικό που επιθυμεί να ενταχθεί σε αυτές και η επιλογή για την στελέχωση της κάθε υπηρεσίας εξ αυτών να πραγματοποιηθεί με αυστηρά αντικειμενικά κριτήρια κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης, για την αποτελεσματική πραγμάτωση του σκοπού της λειτουργίας τους.

synanthsh daskalakh
Με τον Προϊστάμενο Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού Υποστράτηγο Δασκαλάκη Ανδρέα

Σε δεύτερη φάση και ενόψει της έναρξης της τουριστικής σεζόν ζητήθηκε η διακοπή ενισχυτικής δύναμης από την Κρήτη στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Λέρο, καθώς και η επιπλέον ενίσχυση με αποσπάσεις από υπηρεσίες εκτός Κρήτης των Τμημάτων που δέχονται επιπρόσθετο βάρος την περίοδο αυτή εξαιτίας της εισόδου και της διαμονής των επισκεπτών στην περιοχή αρμοδιότητάς τους.

Σε επίπεδο κτιριακών υποδομών τονίσθηκε από την πλευρά μας ότι η παρούσα χρονική στιγμή, με βάση και τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας, κρίνεται η πλέον κατάλληλη για την υλοποίηση του πολυπόθητου “ονείρου” του συνόλου του αστυνομικού προσωπικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου σχετικά με την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου εντός των εγκαταστάσεων της σχολής Αστυφυλάκων Ρεθύμνου και για το λόγο αυτό όλοι μας θα πρέπει να βοηθήσουμε για την πραγμάτωση του τόσο σημαντικού αυτού έργου. Ανάλογη βοήθεια και στήριξη θα πρέπει να δοθεί και για την εύρεση κατάλληλη κτιριακής υποδομής για την μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου σε εγκαταστάσεις που έχει το δημόσιο στη διάθεσή του.

Για το θέμα της αλλαγής του τρόπου αξιολόγησης των Αξιωματικών που επιχειρείται την παρούσα χρονική στιγμή από την αρμόδια επιτροπή που έχει συγκροτήσει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., με την θεσμοθέτηση νέου τρόπου βαθμολόγησης των στελεχών, η Ένωσή μας δήλωσε ότι έχει ταχθεί σύμφωνη με την αντίστοιχη πρόταση που έχει καταθέσει η Ομοσπονδία μας. Στη νέα εκατοστιαία κλίμακα βαθμολόγησης που προωθείται τονίσθηκε ότι θα πρέπει να δίνονται επιπλέον κίνητρα και μόρια κατά την αξιολόγηση στο προσωπικό που υπηρετεί τόσο σε νευραλγικές υπηρεσίες όσο και σε θέσεις διοίκησης.

Όσον αφορά το ζήτημα του βαθμολογίου που απασχολεί τον τελευταίο καιρό το σώμα, η Ένωσή μας εξέφρασε τον προβληματισμό της στο νέο μοντέλο που προσανατολίζεται να εφαρμόσει το Αρχηγείο, διότι ακόμη και με την αύξηση των οργανικών θέσεων κατά 60 στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή για τους μη προακτέους στον επόμενο βαθμό που δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο εργασίας, επίλυση στο πρόβλημα δεν πρόκειται να υπάρξει λόγω των πολυπληθών σειρών Αξιωματικών της Σ.Α.Ε.Α. Συνεπώς, και πάλι ένας μεγάλος αριθμός Αξιωματικών θα αποστρατεύεται πρόωρα, δηλαδή πριν την συμπλήρωση 35 πραγματικών χρόνων υπηρεσίας, ενώ από την άλλη με την αύξηση των ετών παραμονής σε κάθε βαθμό ένας μεγάλος αριθμός Αξιωματικών θα τερματίζει αυτεπάγγελτα τη σταδιοδρομία του λόγω συμπλήρωσης ορίου ηλικίας, χωρίς να δίνεται σε αυτούς η δυνατότητα για περαιτέρω ανέλιξη στα ανώτατα κλιμάκια της ιεραρχίας του σώματος. Για το λόγο αυτό προβάλει επιτακτική ανάγκη η εύρεση μίας ενδιάμεσης λύσης που να καλύπτει αφενός τις ανάγκες και τα συμφέροντα όλου του αστυνομικού προσωπικού και αφετέρου να εξυπηρετεί την ομαλή λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τέλος η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Κρήτης ευχήθηκε στους Στρατηγούς να έχουν καλή και άκρως επιτυχημένη συνέχεια στο έργο τους, όμοια των προηγούμενων ετών, από τις νέες βαρυσήμαντες θέσεις που τους εμπιστεύτηκε η πολιτεία.

 

proedr genGram

Read 5814 times

Πατήστε εδώ για να δείτε την προσφορά της ΚΕΝ...

ken2.jpg ken1.jpg

Πατήστε εδώ για να δείτε την προσφορά της ΚΕΝ...

ken1.jpg ken2.jpg
 
 

Επισκέπτες ...

300332
ΣήμεραΣήμερα118
ΕχθέςΕχθές331
ΕβδομάδαΕβδομάδα801
ΜήναςΜήνας8031
ΣύνολοΣύνολο300332

Τοπικές εφημερίδες


Πρωτοσέλιδα


Το περιοδικό μας

Poaxia pdf 50o

Ο καιρός ...