Wednesday 23 September 2020

krhth gold

POAXIA logo

Συνάντηση Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας με το βουλευτή των Ανεξ. Ελλ. κ. Νότη Μαριά

Η Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας ενόψει της επικείμενης Αναδιοργάνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποίησε την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 συνάντηση με το Βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Επαμεινώνδα Μαριά.

Εκδόθηκε σχετικά Δελτίου Τύπου.

 

Αρ. Πρωτ. 15/19/2014

Ν. Αλικαρνασσός 23-03-2014

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

 

            Η Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας πραγματοποίησε την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 συνάντηση με το Βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Επαμεινώνδα Μαριά, προκειμένου συζητηθούν φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό ενόψει και της επικείμενης Αναδιοργάνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, με απώτερο σκοπό τη συνεργασία προκειμένου να προκριθούν λύσεις που θα επιφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη δημόσια ασφάλεια του Νησιού μας.

Στα πλαίσια της συνάντησης, συζητήθηκαν τα εξής:

  1. Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, έναρξη εφαρμογής του ψηφισθέντος Σχεδίου Νόμου και λοιπά σχετικά θέματα λειτουργίας των υπηρεσιών,
  2. Τι πρόκειται να συμβεί με τις κατά τόπους αστυνομικές υπηρεσίες που θα λειτουργήσουν στο Νησί και ποια ενημέρωση υπάρχει με τα αναμενόμενα σχετικά Π.Δ.,
  3. Εφιστήσαμε τη προσοχή ιδιαίτερα για τη διασφάλιση των θεμελιώδη δικαιωμάτων του Έλληνα Αστυνομικού με την διατήρηση του Π.Δ. 100/2003 «Τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις και λοιπές μετακινήσεις Αστυνομικού Προσωπικού», παρά τη θετική παρέμβαση της Ομοσπονδία μας κατά τις συνεδριάσεις της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής επί του θέματος.
  4. Τη χορήγηση του εφάπαξ βοηθήματος από το πλεόνασμα στους ένστολους, όπως εξήγγειλε ο κ. Πρωθυπουργός. Από μέρος μας τονίσθηκε η αδικία που γενάτε με τη μη χορήγηση του επιδόματος στο σύνολο των αστυνομικών, καθότι το όριο των ακαθάριστων αποδοχών που έθεσε ως κριτήριο η κυβέρνηση αφήνει εκτός τους αστυνομικούς εκείνους που υπέστησαν τη μεγαλύτερη μείωση στο μισθό τους από τα μνημόνια, ανθρώπους οικογενειάρχες με τέκνα - φοιτητές ή που προετοιμάζονται για την εισαγωγή τους στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, με στεγαστικά δάνεια και άλλες πάγιες υποχρεώσεις που με δυσκολία φέρουν εις πέρας. Από μέρους μας ζητήθηκε να βρεθεί η χρυσή τομή έτσι ώστε το επίδομα να χορηγηθεί σε όλο το αστυνομικό προσωπικό ανεξαιρέτως.  
  5. Καταμερισμός των οργανικών θέσεων του αστυνομικού προσωπικού στις Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν ανά Νομό, όπως δείκτες εγκληματικότητας, συχνότητα διαδηλώσεων, αθλητικών συναντήσεων κλπ.
  6. Βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής. Έγκαιρη έγκριση των δαπανών για το Service των οχημάτων. Πρότασή μας η παραχώρηση οχημάτων στην ΕΛ.ΑΣ. με LeasingServices και χρονική διάρκεια τα 5 έτη.
  7. Ενόψει της έναρξης της θερινής περιόδου ζητήσαμε την ενίσχυση των Αστυνομικών Υπηρεσιών εκείνων που υποδέχονται μεγάλο πλήθος επισκεπτών, όπως τα Α.Τ. Αερολιμένα Σητείας, Ηρακλείου και Χανίων, Α.Τ. Χερσονήσου & Α.Τ. Νέας Κυδωνίας με αποσπασμένους αστυνομικούς από άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις της Χώρας, δεδομένου ότι οι υπηρεσίες αυτές λειτουργούσαν τα προηγούμενα έτη ενισχυόμενες με Δόκιμους Αστυνομικούς που φοιτούσαν στις σχολές της Αστυνομίας, τονίζοντας ότι φέτος η πολυτέλεια αυτή δεν υπάρχει καθόσον ως γνωστό οι σχολές της Αστυνομίας δεν έχουν δεχθεί Δόκιμους Αστυφύλακες για τα έτη 2014 και 2015.

             Ο κ. Βουλευτής με τη σειρά του, εξέφρασε τη στήριξή του στα δίκαια αιτήματά μας και τόνισε ότι θα προβεί σε κάθε δυνατή ενέργεια στα πλαίσια των κοινοβουλευτικών διαδικασιών για την επίλυση των προβλημάτων των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Κρήτης, ώστε ο Έλληνας Αστυνομικός να αποδίδει τα μέγιστα προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Read 2846 times

Πατήστε εδώ για να δείτε την προσφορά της ΚΕΝ...

ken1.jpg ken2.jpg

Πατήστε εδώ για να δείτε την προσφορά της ΚΕΝ...

ken2.jpg ken1.jpg
 
 

Επισκέπτες ...

300339
ΣήμεραΣήμερα125
ΕχθέςΕχθές331
ΕβδομάδαΕβδομάδα808
ΜήναςΜήνας8038
ΣύνολοΣύνολο300339

Τοπικές εφημερίδες


Πρωτοσέλιδα


Το περιοδικό μας

Poaxia pdf 50o

Ο καιρός ...