Tuesday 29 September 2020

krhth gold

POAXIA logo

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη

Την Πέμπτη 9 Απριλίου 2015 η Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη Σταύρο. Κατά τη συνάντηση παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Κρήτης κ. Κλώντζας Εμμανουήλ.
Στο πλαίσιο της συνάντηση προβλήθηκαν και συζητήθηκαν τα εξής θέματα:
1. Αναδιοργάνωση Αστυνομικών Υπηρεσιών Κρήτης
2. Ανάγκη διάθεσης σύγχρονου εξοπλισμού στις Αστυνομικές Υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της βαρύνουσας εγκληματικότητας
3. Δημιουργία Αστυνομικών Μεγάρων σε Ρέθυμνο και Λασίθι ή μετεγκατάσταση των αντίστοιχων Διευθύνσεων Αστυνομίας
4. Άμεση επαναλειτουργία των σχολών Αστυφυλάκων Ρεθύμνου και Σητείας
5. Ενίσχυση υπηρεσιών τουριστικών περιοχών με αστυνομικό προσωπικό ενόψει έναρξης της τουριστικής περιόδου από υπηρεσίες εκτός Κρήτης
 
Ακολουθεί σχετικό Δελτίο Τύπου
 

Αρ. Πρωτ. 26/20/2015

Ν. Αλικαρνασσός 14–04-2015

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

 
 
Η Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας πραγματοποίησε την Πέμπτη 9 Απριλίου 2015 στο Ηράκλειο συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη. Στο πλαίσιο της συνάντησης δόθηκε στον περιφερειάρχη Υπόμνημα με θέματα που απασχολούν τις αστυνομικές υπηρεσίες του νησιού αλλά και του προσωπικού που υπηρετούν σε αυτές, ενώ παράλληλα αναπτύχθηκαν αυτά συνοδευόμενα με αντίστοιχες προτάσεις για την επίλυση τους. Κατά τη συνάντηση παραβρέθηκε επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας κ. Εμμανουήλ Κλώντζας ο οποίος αναγνωρίζοντας τη προσφορά του έργου της Αστυνομίας στη τοπική κοινωνία, επικρότησε τις προβαλλόμενες προτάσεις μας, εκφράζοντας την αναγκαιότητα στήριξης – θωράκισης των Αστυνομικών από την πολιτεία.
Ως πρώτο θέμα συζήτησης αποτέλεσε – για ακόμα μία φορά - η επιτακτική ανάγκη Αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νησιού με τη  συγχώνευση υφιστάμενων υπηρεσιών και την κατάργηση όλων των λειτουργούντων ομάδων και υποομάδων, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες ευέλικτες και αυτόνομες υπηρεσίες, στελεχωμένες με τον απαραίτητο αριθμό αστυνομικών ανάλογα με τις υπάρχουσες ανάγκες, για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της εμπέδωσης τους αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες. Επιπλέον επισημάνθηκε ό,τι στη πρόσφατη Γενική Συνέλευση της Ένωσής μας που πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου 2015 στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, το ζήτημα της Αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. υπερψηφίστηκε από το σύνολο των παρευρισκόμενων Αξιωματικών και ζητήθηκε από τον κ. Περιφεριάρχη η άμεση προώθηση του μείζονος αυτού ζητήματος στους αρμοδίους.  
Με αφορμή τη τελευταία μεγάλη επιτυχία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου με την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε με σκοπό τη διάπραξη κλοπών αντικειμένων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, για την εξιχνίαση της οποίας απαιτήθηκε η ειδική ανακριτική πράξη της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών – επισύνδεση στις τηλεφωνικές συνδέσεις των δραστών, η Ένωση μας ανέδειξε την ανάγκη διάθεσης από τη πολιτεία σύγχρονου εξοπλισμού στις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., για τη καλύτερη αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο Νησί όπως π.χ. συστήματα παρακολούθησης, GPS, θερμικές κάμερες, ανιχνευτές μετάλλων (όπλων, χρυσαφικών), συχνή χρήση ελικοπτέρου ΕΛ.ΑΣ., αλλαγή του υπάρχοντος συστήματος της ενδοεπικοινωνίας σε ψηφιακή ασύρματη επικοινωνίας (TETRA)  και άλλων ομοειδών μέσων.
Επόμενο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η δημιουργία Αστυνομικών Μεγάρων σε Ρέθυμνο και Λασίθι ή η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών αυτών σε άλλους χώρους. Σημειώθηκε ό,τι ως γνωστό οι εγκαταστάσεις στις οποίες σήμερα λειτουργούν οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Ρεθύμνου και Λασιθίου είναι πολύ παλαιές, μη λειτουργικές και πέραν των άλλων εγκυμονούν κινδύνους για την σωματική υγεία και ακεραιότητα των συναδέλφων που υπηρετούν εκεί, σε τυχόν εκδήλωση έντονης σεισμικής δραστηριότητας στη περιοχή. Ζητήθηκε από τον κ. Περιφερειάρχη άμεση παρέμβαση για την επίλυση των χρόνιων αυτών προβλημάτων σε συνεργασία με τους τοπικού φορείς.
Στη συνέχεια θίχτηκε το ζήτημα άμεσης επαναλειτουργίας των σχολών Αστυφυλάκων Ρεθύμνου και Σητείας των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί τα τρία τελευταία έτη. Τονίσθηκε ότι πέραν της άρτιας εκπαίδευσης των Δόκιμων Αστυνομικών που προσέφεραν οι δύο αυτές σχολές, η λειτουργία τους συνέβαλε συνάμα και στην αναζωογόνηση και τόνωση των τοπικών οικονομιών. Επ΄ ευκαιρίας της εισαγωγής φέτος Δοκίμων Αστυφυλάκων στις Αστυνομικές Σχολές, ζητήθηκε η επαναλειτουργία τουλάχιστον μίας εκ των δύο αυτών σχολών.
Τέλος εν όψει έναρξης της τουριστικής περιόδου επισημάνθηκε η αναγκαιότητα ενίσχυσης των υπηρεσιών εκείνων που υποδέχονται μεγάλο πλήθος επισκεπτών, όπως τα Α.Τ. Αερολιμένα Σητείας, Ηρακλείου και Χανίων, Α.Τ. Χερσονήσου & Α.Τ. Νέας Κυδωνίας, με την πραγματοποίηση αποσπάσεων/προσωρινών μετακινήσεων αστυνομικών από άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις της Χώρας με σκοπό την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών και την άμεση εξυπηρέτηση των επισκεπτών, τονίζοντας ότι τα προηγούμενα έτη οι υπηρεσίες αυτές λειτουργούσαν ενισχυόμενες με Δόκιμους Αστυφύλακες που φοιτούσαν στις αντίστοιχες σχολές της Αστυνομίας, ενώ για φέτος η πολυτέλεια αυτή δεν υπάρχει, καθόσον οι σχολές της Αστυνομίας δεν έχουν δεχθεί τους επιτυχόντες στις Αστυνομικές σχολές κατά τα έτη 2013 και 2014.
Ο κ. Περιφερειάρχης αφού εισάκουσε με προσοχή τις ανησυχίες και τα προβλήματά μας, σημείωσε ένα προς ένα αυτά και δεσμεύτηκε ότι θα πράξει το καλύτερο δυνατό εκ της θέσεώς του προκειμένου να δώσει λύσεις θεραπείας στα φλέγοντα αυτά ζητήματα για το καλό της τοπικής Αστυνομίας και εν γένει του Πολίτη.    
Read 2859 times

Πατήστε εδώ για να δείτε την προσφορά της ΚΕΝ...

ken2.jpg ken1.jpg

Πατήστε εδώ για να δείτε την προσφορά της ΚΕΝ...

ken1.jpg ken2.jpg
 
 

Επισκέπτες ...

302283
ΣήμεραΣήμερα73
ΕχθέςΕχθές356
ΕβδομάδαΕβδομάδα429
ΜήναςΜήνας9982
ΣύνολοΣύνολο302283

Τοπικές εφημερίδες


Πρωτοσέλιδα


Το περιοδικό μας

Poaxia pdf 50o

Ο καιρός ...