Thursday 20 June 2019

krhth gold

POAXIA logo

Στο Ηράκλειο το Ετήσιο Συνέδριο των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. - Αποτελέσματα εργασιών ΔΣ ΠΟΑΞΙΑ της 10-06-2016

Σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.) που έλαβε χώρα την προηγούμενη Παρασκευή 10-06-2016 στην Αθήνα, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, αποφασίστηκε όπως το 27ο Ετήσιο Συνέδριο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. πραγματοποιηθεί στις 14-15 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Για πρώτη φορά από ιδρύσεως η Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.ΕΝ.Α.Α.) αναλαμβάνει να φιλοξενήσει το Πανελλήνιο Συνέδριο των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στην περιφέρεια μας, γεγονός που αποτελεί άλλη μία πρόκληση για το σωματείο μας.

Το Δ.Σ. της Π.ΕΝ.Α.Α., ως οικοδεσπότρια Ένωση, επιφυλάσσετε να διοργανώσει με το καλύτερο δυνατό τρόπο το Ετήσιο Συνέδριο στη πόλη του Ηρακλείου, προσφέροντας παράλληλα στους σύνεδρους Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. την περίφημη Κρητική φιλοξενία μας.          

 

Ακολουθούν τα αποτελέσματα των εργασιών του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. της 10ης Ιουνίου 2016   

 

Συνεδρίασε στις 10 Ιουνίου 2016 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας με θέματα:

α. Συζήτηση-Ενημέρωση για την αναμόρφωση του συστήματος κρίσεων – προαγωγών, επί των προτάσεων της επιτροπής.
β. Συζήτηση-Ενημέρωση επί των μισθολογικών θεμάτων.
γ. Προσδιορισμός Ετησίου Τακτικού Συνεδρίου Ομοσπονδίας.
δ. Εξέταση αιτήματος οικονομικής ενίσχυσης Ιδρύματος ‘’Εξοχών Ελληνικής Αστυνομίας‘’. 
δ. Οποιοδήποτε άλλο θέμα ήθελε προκύψει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ή προταθεί από μέλος του Δ.Σ.

ds2 poa3ia 10 6 16Στη συνεδρίαση κατά την έναρξη των εργασιών, συμμετείχε και ενημέρωσε το Σώμα ο καθηγητής εργατικού δικαίου και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αλέξης Μητρόπουλος, για τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού και τις επιπτώσεις που επιφέρει στους μελλοντικούς και νυν συνταξιούχους των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ειδικότερα, ο κ. Μητρόπουλος τόνισε ότι οι μειώσεις που θα επέλθουν από της εφαρμογής του νόμου και για όσους συνταξιοδοτούνται εφ εξής, θα ξεπερνούν το 20 έως και 30%, ενώ για τους νυν συνταξιούχους οι όποιες μειώσεις προκύπτουν, θα καλύπτονται μεν από την προσωπική διαφορά που θα λαμβάνουν, η οποία, όμως, από 1/1/2019 θα βαίνει μειούμενη κατ’ έτος έως την πλήρη απάλειψή της. Εκτίμησε επίσης, ότι τον επόμενο χρόνο (2017) θα υπάρξει και νέα παρέμβαση στο ασφαλιστικό λόγο των μεγάλων ελλειμμάτων που θα συνεχίσουν να έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Όσον αφορά στην τελευταία απόφαση του ΣτΕ, τη χαρακτήρισε ως πλέον σημαντική ακόμα και της πρώτης, διότι επιβεβαιώνει με πανηγυρικό τρόπο το περιεχόμενο αυτής και δεν αφήνει κανένα περιθώριο στην κυβέρνηση να μη συμμορφωθεί. Παράλληλα, ο κ. Μητρόπουλος έδωσε τις νομικές του συμβουλές για το πώς πρέπει στο εξής να χειριστούμε το θέμα ούτως ώστε να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα. Στην κατεύθυνση αυτή, το ΔΣ αποφάσισε αφού εξαντληθούν όλες οι ενδεδειγμένες νομικές ενέργειες από την πλευρά μας, να απαιτήσουμε με δυναμικούς τρόπους τη δικαίωσή μας, εφόσον δεν υπάρξει αποτέλεσμα.

Μετά από συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, αναφορικά με την πραγματοποίηση του τακτικού μας συνεδρίου, αποφασίστηκε αυτό να συγκληθεί στις 14 και 15 Οκτωβρίου 2016 στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ για την καλύτερη διοργάνωσή του προσφέρθηκε να συνδράμει η Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών.

Το μείζον θέμα του εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου κρίσεων-προαγωγών, απασχόλησε επίσης το συμβούλιο, το οποίο ενημερώθηκε από τον συμμετέχοντα εκπρόσωπό μας στην αρμόδια Επιτροπή που έχει συσταθεί στο Αρχηγείο Γ’ Αντιπρόεδρο Αναστάσιο Δραγουδάκη. Κοινή εκτίμησή μας είναι ότι η Επιτροπή πρέπει να επιταχύνει τις εργασίες της καθότι τα επόμενα θέματα που θα την απασχολήσουν όπως αυτό της αξιολόγησης των αξιωματικών και της παράλληλης επετηρίδας θα είναι πιο χρονοβόρα και απαιτητικά με αποτέλεσμα να μην τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που έχουν καθοριστεί από την Ηγεσία. Παράλληλα δόθηκαν οδηγίες στον εκπρόσωπό μας για την βελτίωση των προτάσεων της Επιτροπής όσον αφορά το έντυπο της αξιολόγησης των αξιωματικών.

Επίσης από μέλη του Δ.Σ. τέθηκε η πρόταση για συνεδριάσεις του Δ.Σ. σε περιοχές που αντιμετωπίζουν ανάλογα με την επικαιρότητα φλέγοντα ζητήματα, όπως αυτά με το μεταναστευτικό στο Βόρειο Αιγαίο κλπ. Το Δ.Σ. εκτιμώντας ότι ανάλογες ενέργειες έχουν στεφθεί με επιτυχία καθώς έτυχαν της αποδοχής των συναδέλφων (π.χ. συνεδρίαση στο Κιλκίς, πρόσφατα λόγω του προβλήματος της Ειδομένης), αποδέχτηκε την πρότασή τους.

Τέλος το Δ.Σ. ενέκρινε το αίτημα του Ιδρύματος Εξοχών της Ελληνικής Αστυνομίας για αγορά ενός συστήματος προβολής ταινιών για τον θερινό κινηματογράφο των κατασκηνώσεων.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Η Ομοσπονδία μας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις έτσι όπως διαμορφώνονται από τις κυβερνητικές αποφάσεις και με σοβαρότητα διαρθρώνει το δικό της εποικοδομητικό λόγο προσβλέποντας στην θετική ανταπόκριση των αρμόδιων υπουργών.

Εφόσον όμως δεν υπάρξουν απτά αποτελέσματα το προσεχές διάστημα θα κλιμακώσουμε τις ενέργειές μας, ενημερώνοντας τα πολιτικά κόμματα επί συγκεκριμένων εκκρεμών ζητημάτων προκειμένου να εισακουσθούν οι προτάσεις μας.

Γνώμονάς μας είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μελών μας λαμβάνοντας υπόψη το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον της Υπηρεσίας, το οποίο υπονομεύεται όσο η κυβέρνηση δεν εντάσσει στις προτεραιότητές της την άμεση επίλυση των καυτών μας προβλημάτων.

Read 3787 times

Πατήστε εδώ για να δείτε την προσφορά της ΚΕΝ...

ken1.jpg ken2.jpg

Πατήστε εδώ για να δείτε την προσφορά της ΚΕΝ...

ken1.jpg ken2.jpg

Most Read

 
 

Επισκέπτες ...

189071
ΣήμεραΣήμερα288
ΕχθέςΕχθές262
ΕβδομάδαΕβδομάδα919
ΜήναςΜήνας3991
ΣύνολοΣύνολο189071

Τοπικές εφημερίδες


Πρωτοσέλιδα


Το περιοδικό μας

Poaxia pdf 50o

Ο καιρός ...